Ontwikkeltrajecten

Wil je vaardigheden langer trainen en zo eigen maken? Of de teamprestaties verbeteren? Kies dan voor een ontwikkeltraject. Coaching on the job is een goede manier om daarmee aan de slag te gaan.

Ontwikkeltraject bij gemeenten

Is een korte training niet voldoende? Heeft een medewerker behoefte aan individuele coaching? Of wil een compleet team samen sterker worden? Dan kan ik met een ontwikkeltraject uitkomst bieden. Door het werkinhoudelijk coachen van individuen of teams kunnen zij vaardigheden gedegen ontwikkelen. Waar een korte training inzicht geeft, is er bij een ontwikkeltraject meer aandacht voor de implementatie en het eigen maken van vaardigheden.

Verschillende ontwikkeltrajecten

Ontwikkeltrajecten zijn er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor ontwikkeling van een team of van een individu. Ook de aanpak varieert van digi-coaching tot het aanpakken van de team dynamiek. Ontwikkeltrajecten die ik aanbied:

  • Coaching on the job: kwaliteitscoaching en werkinhoudelijke persoonlijke coaching.
  • Coaching KCC: live-observatie | ‘speech-analytics’ | gesprekskwaliteit.
  • Individuele coaching.
  • Teamcoaching: aanpak van dynamiek en uitdagingen in team.
  • Coach-the-coach.

Efficiënt ontwikkelen met coaching on the job

Als je kiest voor coaching on the job dan ben je gedurende de dag vooral bezig met je dagelijkse werkzaamheden. Het is vast even wennen wanneer ik met je meekijk op jouw scherm of meeluister tijdens gesprekken met klanten. Maar al snel ontdek je de voordelen. Een kleine tip of verandering in de aanpak kan een flink positief effect hebben. En je kunt direct de tip in de praktijk brengen, varianten uitproberen en bovenal het effect direct ervaren. En realiseer je je dat je een hele dag training hebt bespaard?

Digitale vaardigheden

Meestal krijgen medewerkers een gezamenlijke training op het gebied van digitale vaardigheden. Een deel van de deelnemers heeft vaak snel door hoe de systemen werken en kan de geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen. Maar het komt ook voor dat een teamlid meer moeite heeft met de digitalisering of het leren werken met de verschillende systemen voor de diverse activiteiten. Een langer coachtraject helpt de vaardigheden beter te ontwikkelen. En dit zonder veel tijdsinvestering van de medewerker aangezien ik als coach hen kan helpen tijdens het reguliere werk.

Teamdynamiek verbeteren met ontwikkeltraject

Als teamcoach observeer ik hoe teamleden samenwerken en met elkaar omgaan. Het komt vaak voor dat er uitdagingen zijn in een team die een optimale samenwerking belemmeren. Als buitenstaander zie ik vaak snel wat de oplossing is. Laat een team elkaars kwaliteiten leren kennen en benutten, en binnen afzienbare tijd presteert het team als geheel veel beter!

Coach-the-coach

In veel teams zijn er senior medewerkers die de natuurlijke gave hebben om anderen te helpen en zo het hele team naar een hoger niveau te tillen. Die senior medewerkers krijgen soms ook te maken met lastige situaties en met weerstand. Collega’s die het niet direct begrijpen of beter geholpen zijn met een andere aanpak. Met het ontwikkeltraject coach-the-coach leert de senior medewerker verschillende vaardigheden waarmee hij of zij andere teamleden makkelijker en effectiever kan trainen of coachen.

Een ontwikkeltraject bied ik aan op basis van dagdeel. De omvang en complexiteit van de opdracht bepaalt de mogelijkheden, oplossing en bijbehorend tarief. Neem contact met me op om de opties te bespreken.

Hulp nodig binnen uw organisatie of gemeente?
Bel voor een vrijblijvende afspraak
Afspraak maken